Bengt Davidsson – En av Sveriges bilentusiaster

7309471-detroit-corvette-stingray

Runt om i landet finns en mängd bilentusiaster. Människor som har sitt stora i intresse i bilar på ett eller annat sätt. En av dessa är Bengt Davidsson som bor i Värnamo. En man som blivit känd inom delar av motor-Sverige just på grund av hans stora passion.

En av de unika bilarna som han har i sitt garage är Corvette Stingray Coupé, årsmodell 1966. Den importerades till Sverige via en bilhandlare och så vitt han vet är han ensam om att ha en sådan modell i landet. Detta åtminstone gällande registrerade bilar.

Han har visserligen lackat om sin bil men annars är det original i det mesta. Detta tillsammans med det muller som en V8 med 300 hk skapar gör att många lyfter sin blick och tittar lite extra på Corvetten när han tar tillfälle att köra den.

Men det är inte bara modellen som är unik. Att hitta en modell från 1968 som enbart har gått 7800 mil är extremt ovanligt. Det var nämligen vad mätaren stod på när Bengt köpte den från den gamla damen i New York som var den tidigare ägaren.

Med en så unik raritet skulle det vara lätt att tro att Bengt enbart skulle ha den som utställningsbil. Men han njuter av att köra Corvetten och det visade sig inte minst när han tog vinsten i Riksettanrallyt häromåret.