Checklista inför semestern

bilsemester_244297417

Dags att åka på bilsemester? Då är det bra att göra en checklista på saker som ska åtgärdas innan ni åker och saker som ska tas med.

Gör en checklista för bilkontroll

För att inte missa något väsentligt så gör en checklista för vad som behöver gås igenom med bilen innan semestern börja för det finns inget värre än om den börjar krångla halvvägs till semestermålet. Tänk på att vatten ska kollas, oljan ska kollas och kanske bytas, torkarblad bör bytas om de är slitna, se till att däcken är ok – listan kan göras lång. Motormännen har tagit fram ett riktigt lång och utförlig guide som hjälper dig planera inför resan. Går den utomlands är det till exempel bra att känna till att vissa länder kräver att man har med brandsläckare i bilen, medan andra vill ha två varningstrianglar.

Husvagnssemester

Kopplas husvagnen på tillkommer ytterligare en checklista – både för att förbereda husvagnen och för att packa. Husvagnen bör bland annat få batterier laddade, vatten påfyllt, gasolnivån ska kontrolleras och samtliga luckor ska låsas så att de inte åker ut under färden. Se också till att åtgärda skador på husvagnen innan du åker – det kan vara en bra idé att göra en ordentlig genomgång några veckor innan så att du har tid på dig att få allt åtgärdat. Därefter kan du använda Campagons packlista som information för vad du bör fylla husvagnen – och bilen – med.

Checkat och klart – plocka fram kartan eller GPS:n och rulla iväg för sommarens semesterfirande!