Pimpa bilen inför sommaren

biltillbehör
Sommaren är snart här och det är dags att snygga till bilen. Oavsett om det är sommar bilen eller sin vanliga bruksbil så är det väldigt roligt att kunna imponera på vänner med sin snygga bil. Speciellt på sommaren då solen skiner och lyser upp snygga detaljer på bilen.

Under vintern så är det lätt att lacken på bilen kan bli lite sliten och ful. Asfaltsfläckar, repor och andra defekter kan enkelt ske på en bil. Att göra allt detta själv kan vara mycket tidskrävande men det blir oftast mycket billigare. Något som verkligen får bilen att bli snyggare är att fräscha upp sina gamla fälgar.

Om du har många repor på lacken så kan du prova med olika bättringsfärger i pennformer och eller burkar. Det är inte säkert att det fungerar så bra på just dina repor men det är värt ett försök. Annars så kan man lämna in bilen för att få repor, bucklor eller klarlack fixade. Men det kostar ofta en ganska stor summa.

Asfalt och andra fula detaljer som fastnat på bilen kan man få bort själv men det krävs lite arbete. Det finns speciella medel som löser upp runt pricken och kan med hjälp av högtryckstvätt få bort prickar. Om det fortfarande är kvar så kan man använda en tvättsvamp och gnugga lite försiktigt över prickarna. Tänk på att vaxa och polera din bil på nytt då dessa medel löser bort gammalt vax eller dylikt.

Gör en storstädning invändigt. Tvätta bilen noga invändigt och släng bort skräp och onödiga prylar som ligger i bilen. Att dammsuga, dammtorka och tvätta bilen invändigt kan ge effekten av en helt nybil. Det spelar ingen roll om bilen är jätte fin utvändigt och det inte är fräscht invändigt.

För att ta pimpandet lite längre så kan man tona rutorna på bilen. Det finns billig solfilm som du själv sätter in, det kräver lite noggrannhet, men kan bli riktigt snyggt och på köpet får du en mindre varm bil då solen gassar. Man kan så klart låta en firma göra jobbet, vilket kostar lite mer, men blir proffsigt gjort. Ett ytterligare alternativ är att köpa solskydd på skivor. De är enkla att montera och beställs utifrån bilmärke, modell och årsmodell.

På sommaren när bilen ofta är renare än på vintern, kan det vara kul att dekorera lacken för att förhöja utseendet och kanske dra till sig en och annan blick. Har man ändå snygga däck och fälgar och en blänkande lack, kan man sätta på en dekor på huven eller sidan.  Även här finns billiga alternativ som är enkla att sätta på, men så klart kan du åka in på någon firma som gör dekorer och beställa något riktigt originellt.