Skaffa ett smidigt takräcke till din bil

Att ha takräcke på sin bil är något som under de senaste åren blivit alltmer populärt. Familjer vill inte längre behöva sitta trångt i baksätet tillsammans med packningen under bilsemestern. Funderar du på att köpa ett takräcke har vi här nedanför tagit upp fördelarna som finns med det samt vad du bör tänka på innan du köper ett.

Fördelarna med takräcke

Fördelarna med takräcke på bilen är många. Genom att montera ett takräcke på bilens tak kan du öka lastkapaciteten enormt mycket. Du kan enkelt packa cyklar och skidor på taket. Om behovet finns kan du även montera en takbox på ditt takräcke och därmed få ännu mera plats att packa på. Mer information kan hittas här om ett takräcke låter som något för dig.

Att tänka på innan du köper ett takräcke

Innan du väljer att köpa ett takräcke bör du fundera på några saker. För det första bör du tänka på hur du vill kunna fästa ditt takräcke. Kan du fästa den via railsen på din bil eller behöver du klämma fast det i dörrkarmen. Vill du kunna fästa en takbox på räcket så bör du köpa de samtidigt. Hur tungt och hur mycket du planerar att last kan också vara fördelaktigt att fundera ut eftersom olika takräcken har olika maxvikter.